Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett 40-tal intressenter finns"

/
  • Många på samrådet var mycket positiva till planerna, inte minst Anders Hemmingsson, till höger.
  • Stadsarkitekt Christina Englund informerade tillsammans med Paul Nilsson.

I fjol köpte Paul Nilsson och Richard Brännström 30 hektar mark från Nordanstigs kommun. Nu är samrådstiden för detaljplanen inledd och Sörfjärdsborna vill veta mer om planerna.

Annons

I måndags informerade Paul Nilsson tillsammans med stadsarkitekt Christina Englund vid samrådsmötet för Varpsandsområdet. Ett 30-tal personer hade kommit och Paul Nilsson passade även på att berätta om just det gamla festplatsområdet, där mötet hölls i den blivande klubblokalen för det som ska bli koloniområde.

– Inte vid något tidigare tillfälle har jag ändrat mina tankar kring vad som ska ske så mycket som då det gäller det här området, och det kan bli likadant med Varpsand. Så jag välkomnar alla åsikter och synpunkter, sa Paul Nilsson.

Många hade frågor kring ansvar för stranden vid Varpsand – som även fortsättningsvis ägs av kommunen – gästparkering, skötsel av grönytor och så vidare. Grönytor ska en fastighetsägarförening (där alla tomtägare ska bli medlemmar) ansvara för och parkeringsfrågan återstår detta att lösa.

Givetvis undrade man vilka som tänkt köpa mark (företrädesvis från Sundsvalls- och Mälardalsområdet) samt tomtpriser.

– Den frågan väntade jag... Det ska bli en vettig prisbild, jag ger inget löfte, men tomter med bästa läget bör inte kosta mer än en halv miljon. I den summan ingår varken anslutning för el, va eller fiber.

Många undrade hur stort intresset för Varpsandstomter är, om köparna kan tänkas bli permanenta Nordanstigsbor, och när det blir bygge av.

– Ett 40-tal intressenter finns redan, de flesta är pensionärer eller de som snart blir det. Vissa säger att de ska bo i Varpsand, men ha en lägenhet i stan. Om detaljplanen antas vid fullmäktige i oktober är tanken att anlägga väg och markera tomterna. Sedan tar vi konstakt med intressenter i den ordning de anmält intresse.

Mer läsning

Annons