Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En egen värld att försjunka i

/
  • Föreberedelserna inför lördagens vernissage pågår för fullt. Agneta Hattendorff ställer ut vävda bilder, hon väver mycket med sytråd, medan Ulla Blixt visar arbeten i täljsten.
  • Konstnärerna Agneta Hattendorff och Ulla Blixt delar utställningslokalerna på Galleri Ström. En bra kombination, menar Agneta Hattendorff.

I lördags öppnades säsongens sista utställning på Galleri Ström i Strömsbruk. Bergsjökonstnären Agneta Hattendorff ställer ut vävda bilder och Ulla Blixt från Värmland visar arbeten i täljsten. De sätter punkt för en säsong med en bred blandning av konst som har lockat mycket publik.

Annons

Tidningen är på besök dagen före vernissagen. Agneta Hattendorff, Ulla Blixt och Lena-Maria Stigsdotter diskuterar var konstverken ska hänga eller stå. Lena-Maria Stigsdotter är styrelsemedlem i den ekonomiska föreningen som driver Galleri Ström och hon kan konstatera att första säsongen har varit bra.

- Det har varit jätteroligt. Vi har fått mycket gensvar och haft en väldigt rolig blandning av utställningar. Och ortsborna tycker också att det är kul. Det känns som om folk suktar efter kultur, säger hon.

Utställningen kan ses till och med 4 oktober.

Det kanske kan bli ytterligare en utställning i år, kring jul i så fall. Annars startar verksamheten igen Kristi Himmelfärdshelgen. Då planerar man för en minifestival med musik, film och konst.

Mer läsning

Annons