Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever har stannat hemma i två veckor

/
  • Tommy Engberg och Monica Johansson anser att Backens skola ska vidta andra åtgärder efter den anmälda misshandeln.

För drygt två veckor sen gjorde mamman till en 16-årig pojke en polisanmälan om misshandel av hennes son på väg hem från skolan. Sedan dess har sonen och hans bror varit hemma på grund av rädsla. Familjen är kritisk till skolans agerande.

Annons

– Det känns som om skolan inte bryr sig och låter allt passera obemärkt, säger Monica Johansson.

Efter misshandeln åkte mamman till sjukhus med sin son tillsammans med en vän till familjen. Pojken var väldigt röd i ögonen efter att ha sprayats med någon vätska.

– De andra pojkarna ska ha börjat knuffats med honom och sedan sprayat honom i ögonen med någon form av spray, säger Tommy Engberg, en vän till familjen.

– Andreas (sonen) var väldigt upprörd efter det som hände. Jag har aldrig sett honom så, säger Monica Johansson.

Pojkens yngre bror bevittnade händelsen och han känner sig rädd och vill inte gå till skolan igen. Sedan misshandeln har båda pojkarna varit hemma. Familjen ifrågasätter skolans hantering av händelsen.

– De ville först inte att vi gjorde en polisanmälan, de ville att vi skulle lösa det tillsammans med skolan. Men det är misshandel och då ska det polisanmälas också.

– Vi skulle bli kallade till ett möte med de andra föräldrarna och barnen. Skolan säger att de har försökt att ringa oss men ingen har varit i kontakt med oss, säger Monica Johansson.

– Det har blivit missförstånd mellan oss och familjen så de kom inte till mötet som vi hade. Men jag har haft flera samtal med mamman och jag anser att vi förstår varandra, säger Eva Klang, rektor på Backens skola.

Läs hela artikeln i tisdagens HT.

Mer läsning

Annons