Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever demonstrerade mot skolflytt

/

– Vi stöttar våran skola väldigt mycket och vill vara kvar där, sade Tindra Pettersson, 10 år.

Annons

Med en tyst demonstration inför måndagens kommunfullmäktige ville elever, personal och föräldrar från Bringstaskolan visa att de inte är beredda att flytta.

– Det är viktigt för oss att behålla våra barn i en skola med riktiga lokaler. I gamla Bringsta var det närmare 125 elever i en skola dimensionerad för 60 elever. Vi är inte beredda att gå igenom en sådan omfattande flytt en gång till nu när vi har fått det så fint, sade Leila Boväng, förälder.

Med en önskan om "god jul" lämnade de över sin önskelista till politikerna om att få vara kvar i de nya lokalerna och få arbetsro.

– Vi vet att många tycker om vår skola men man vet aldrig vad som kan hända, sade Tindra Pettersson.

– Vi får inte plats i den gamla skolan, men politikerna vill att vi ska flytta, sade Gerda Danneskog, 8 år.

– Jag tycker inte att det är bra att de håller på och stänger skolor och inte meddelar oss först, sade Jesper Larsson, 11 år.

265 namnunderskrifter har också lämnats in till kommunens politiker. Frågan om eleverna får stanna på Bringstaskolan väntas utredas under våren.

– Som det är nu finns ingen arbetsro eller trygghet för lärare eller barn. Om de drar ner på allting, så flyttar barnfamiljer till andra kommuners skolor och då förlorar de ännu mer i tappade skatteintäkter. Och en skola som är nedläggningshotad får man inga lärare till. Vi har redan ställt våra barn i kö till Glada Hudikskolan, eftersom allt är så osäkert, sade Ida Danneskog, förälder.

Mer läsning

Annons