Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad premiär

/

Det var många fiskare som tog vara på tillfället att kombinera fiske med solande under lördagen. Över 300 kilo regnbåge fanns att tillgå i Långtjärn.

Annons

Husbilar trängs med husvagnar på parkeringen. Längs vägarna står rader med bilar, halvt nerkörda i diket.

Fordonen tillhör fiskare som kommit för att delta i premiären i Långtjärn, Harmånger. De ivrigaste kom redan på fredagen. Många känner igen varandra från tidigare år och börjar helgen med grillning.

– Det var lite festande och så fisketränade vi, säger Milton Lander, Kvissleby.

Han har just dragit upp en regnbåge som han tycker är något speciellt med.

– Visst är de det. De är vackra, just den här är inte så stor men de finns. Det är vanligt med storlekar 1,5 - 2 kilo, säger han.

Till premiären har Harmångers Fiskevårdsområde, FVO, planterat 300 kilo regnbåge i varierande storlekar. Åtta stycken vägde runt 5-6 kilo. Dessutom blev inte all fisk upptagen sedan sista isättningen och har övervintrat.

– Det är svårt att säga exakt men det är nog 50-75 kilo kvar sedan i höstas, säger Leif Jonsson, Harmångers FVO.

Han sitter vid en flugfiskebrygga som färdigställdes i veckan som gick. Långtjärn är handikappanpassad, det finns flera bryggor och kojor förbundna med träspångar för att rullstolar och permobiler ska kunna komma fram till de bästa ställena.

Under premiärdagen var det jämt fördelat mellan män och kvinnor. Britt-Marie Nordin och Ulf Lundkvist kom i husvagn från Sundsvall.

– Det är skönt med husvagn, det blir avslappnande och rekreation efter vinterns mörker, säger Britt-Marie.

Mer läsning

Annons