Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dystra utsikter för filmfestival 2012

Ska det bli någon åttonde filmfestival i Stocka? Just nu ser det dystert ut, sedan UK-nämnden sagt nej till att medfinansiera en projektledare.

Annons

Vartannat år har Stocka Filmfestival hyrt in sig i Folkets Hus i Stocka, men frågan om det blir någon åttonde festival. Utbildnings- och Kulturnämnden, som i våras fick in festivalens ansökan om medfinansiering till en heltidstjänst, har sagt nej i år.

– Tidigare år har jag varit projektledare, och då även varit involverad i annat filmrelaterat i kommunen. Bland annat har vi haft filmvisning för alla Nordanstigs skolelever dagen innan festivalen, berättar Nils-Olof Hedenskog den drivande kraften bakom festivalen, som inte gett upp hoppet:

– Vår ambition är att vi ska ha en festival. Det krävs resurser, men vi ger inte upp, vi har varit i kontakt med olika aktörer inom film i Sverige och ska omarbeta planen och gå ner till en halvtidstjänst. Det måste lösa sig senast i september, då det är tolv månader kvar till festivalen.

– Kulturbudgeten har halverats från 300 000 till 150 000, och 80 procent går till lärarlöner. Så vi kan heller inte finansiera en halvtidstjänst, säger nämndens ordförande Boerje Bohlin, (S), som pekar på en annan väg för Stocka Filmfestival.

– KS utvecklingsmedel, som ska användas till att stötta två kulturprojekt i kommunen varje år, där kanske det kan finnas pengar för filmfestivalen, tror Boerje Bohlin, som hoppas det ska bli filmfestival även 2012.

Nästa Stocka Filmfestival är tänkt att äga rum 5-9 september 2012.

Mer läsning

Annons