Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelspår behövs för utveckling

Nordanstigs kommun poängterar att ett dubbelspår genom kommunen bör prioriteras upp till den första gruppen. Det skriver kommunens arkitekt i sitt yttrande till Trafikverket.

Annons

Förstudien som är ute på remiss redovisar möjliga korridorer för ett komplett dubbelspår på sträckan Gävle till Sundsvall. Utfart Gävle, infart Sundsvall och genomfart av Hudiksvall har första prioritet enligt förstudien. I yttrandet från Nordanstig poängteras vikten av att Nordanstig också bör prioriteras till den första gruppen.

I yttrandet betonas att utvecklingen av Norrland och integrationen av arbetsmarknaden efter södra Norrlandskusten och kommunens utveckling påverkas av ett dubbelspår genom kommunen. Dubbelspåret med en hållplats inom kommunen är en avgörande förutsättning för att kommunen ska kunna utvecklas som pendlingskommun.

Christina Englund, arkitekt, påpekar i sitt yttrande att ett dubbelspår behövs för att stimulera inflyttning och nya etableringar i kommunen. Kommunen förespråkar att dubbelspåret läggs gemensamt med den nya sträckningen av E4 genom kommunen. I yttrandet poängteras vikten av att behålla anslutningen till Tjänviks industri i Gnarp.

Mer läsning

Annons