Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Domstolen hade räknat fel"

/
  • Skolchef Eva Fors anser att förvaltningsrätten har räknat fel.

Samma familj fick rätt två år i rad, då de överklagade kommunens avslag på deras skolskjutsansökan. Men skolchefen anser att rätten gjort fel, åtminstone den senaste gången.

Annons

Sedan Nordanstigs kommun ändrade skolskjutsreglerna, så endast elever som går i skolor som kommunen anvisat har rätt till skolskjuts, har många ärenden överklagats. I ett fall i fjol fick en familj rätt till skolskjuts efter överklagan, eftersom kommunens yttrande till förvaltningsrätten kom för sent. I år såg samma familj ut att få rätt igen – av samma orsak. Rätten avslog kommunens yttrande eftersom man ansåg att det inkommit försent.

Men Eva Fors, utbildningschef, är oense med rätten:

– Domstolen har räknat fel. Man ska räkna tre veckor från det datum ärendet diarieförts av kommunen, och vårt svar ligger väl inom den tiden.

Nordanstigs kommun har nu överklagat förvaltningsrättens avslag – och deras dom till den klagande familjens fördel – till kammarrätten.

– Det borde väl komma ett beslut snart, säger Eva Fors.

Har du kollat fjolårets beslut, så att de inte räknade fel då också?

– Nej, och jag kommer inte att göra det heller. Det varit mycket kring skolskjutsarna, och det vore bra om det vore tydligare i skollagen – nu är det föremål för tolkning.

Mer läsning

Annons