Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till vård för vansinneskörning

Tolv månaders skyddstillsyn blir straffet för den Bergsjöbo som nu döms för bilolyckan han orsakade i vintras då en ung kvinna fick bestående skelettskador.

Annons

Det var i februari i år som bilolyckan inträffade. Den dömde mannen körde bilen med fyra andra passagerare, varav två utan säkerhetsbälte, efter en fest. Färden från Bergsjö mot Ilsbo ska, enligt vittnen, han gått mellan 90 och 100 kilometer i timmen på den vinterhala 80-sträckan. Efter en omkörning sladdade bilen, voltade och landade på taket.

Bergsjöbon saknade giltigt körkort, hade 0,83 promille alkohol i blodet och var dessutom narkotikapåverkad vid tillfället.

Nu döms han för vållande till kroppsskada, olovlig körning, grovt rattfylleri och narkotikabrott.

Tingsrätten anser att han tagit en medveten risk och varit oaktsam genom att köra alkohol- och drogpåverkad i en alltför hög hastighet på en hal och spårig vägbana.

Mannen ska även betala skadestånd för sveda och värk till den svårast skadade kvinnan på 2 400 kronor. Skyddstillsynen kommer ske på ett behandlingshem för personer med missbruksproblem inom frivården där mannen ska slutföra den missbruksbehandling som han redan deltar i. Straffvärdet motsvarar fyra månaders fängelse.

Mer läsning

Annons