Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dialog om skolförslag

I över två timmar diskuterade representanter för arbetsgrupper i Hassela och Ilsbo förslaget att lägga ned årskurs fyra och fem på de båda orterna med nämndledamöterna.

Annons

– De fick föra fram sina synpunkter och vi kommer fortsätta ha en dialog med dem, säger Boerje Bohlin (S), ordförande i utbildning - och kulturnämnden i Nordanstig.

Sedan förslaget att lägga ned det som återstår av mellanstadiet i Hassela och Ilsbo presenterats har två arbetsgrupper bildades på de båda orterna. Arbetsgrupperna har varit tydliga med att de vill träffa politikerna för att diskutera konsekvenserna av att lägga ned årskurs fyra och fem på orterna och flytta de eleverna till Bergsjö centralskola. Utbildnings- och kulturnämnden var splittrad i frågan när den har diskuterats på tidigare möten, vid en omröstning om förslaget blev rösterna fyra mot tre.

– Det finns möjlighet att klasserna blir kvar, vi kan ännu inte svara på hur det blir, säger Boerje Bohlin.

Under höstens budgetarbete kommer förslaget att flytta mellanstadieklasserna från Hassela och Ilsbo diskuteras ytterligare i nämnden.

– Vi kommer inte kunna ge något besked förrän vi har satt budgeten i sin helhet, säger Boerje Bohlin.

Enligt honom kommer skolchefen och rektorerna på de olika skolorna att ha en fortsatt dialog med arbetsgrupperna i Hassela och Ilsbo.

Mer läsning

Annons