Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kommer att rösta i valet

/
  • Jennie Jacobsson och Malin Dahlberg kommer för första gången gå och rösta på söndag.

Jennie Jacobsson och Malin Dahlberg är båda 20 år. På söndag kommer de att rösta i sitt första val.

Annons

– Jag kommer självklart att rösta, men jag är inte så jätteinsatt. Så jag har inte bestämt mig för vad jag kommer att rösta på än, säger Jennie Jacobsson.

– Jag tycker att man ska påverka om man får chansen, så jag kommer att rösta. Om inte annat kan man rösta blankt, då har man ändå röstat, säger Malin Dahlberg.

Både Jennie Jacobsson och Malin Dahlberg bor i Harmånger. Jennie är arbetslös och söker arbete, kommer hon in på undersköterskeutbildningen så tänker hon börja studera. Malin studerar på Komvux och vill studera vidare senare.

– Jag tycker att det är viktigt att man kan vara med och påverka. Men jag har inte gått och längtat och räknat ner tills jag ska få gå och rösta, jag blev påmind om att det var val när jag fick hem mitt röstkort, säger Malin Dahlberg.

Men trots att det är rekordmånga förstagångsväljare säger de att de inte har märkt av någon särskild kampanj riktad till de yngre väljarna.

– Jag vet att jag har fått hem broschyrer i brevlådan, men de läggs bara på hög. Jag har inte läst dem, säger Jennie Jacobsson.

– Jag tycker att det är bra att det finns valstugor, där kan man få svar på olika frågor som man har och då kan man diskutera med de olika partierna. Samtal, utan att bli påhoppad utanför affären, är bättre än att få hem broschyrer. Jag tycker att politikerna blir för på ibland, säger Malin Dahlberg.

Mer läsning

Annons