Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss på strand i Ragvaldsnäs

/

En blå buss på stranden i Ragvaldsnäs förbryllar och upprör.
– Det är en överträdelse mot miljöbalkens strandskyddsbestämmelser, säger Sven Norman i Bäling.

Annons

Cirka 400 meter norr om Ragvaldsnäs dansbana står en blå och vitrandig buss uppställd på stranden, omkring fyrtio meter från vattnet. Intill bussen finns även ett utedass. Någon eller några personer har fraktat eller kört bussen längs den lilla svårtillgängliga skogvägen som leder fram till uppställningsplatsen. Lars Eklöf, permanentboende i området tror att den har kommit dit för någon vecka sen, men har ingen aning om vem som äger den eller hur den har kommit dit.

– Det är väl någon som vill ha en sommarstuga, säger han och för hans del får den stå kvar eftersom han inte ser den men säger samtidigt att det kanske inte är lagligt. Det håller Sven Norman i Bäling med om som skickat ett mejl med tillhörande foton adresserat till stadsarkitekt Christina Englund om vad han anser vara ett brott mot Miljöbalkens strandskyddsbestämmelser.

– Allt tyder på att det är en permanent uppställning på gång för fritidsändamål. Kommunen måste agera och göra ett snabbt besök, säger Sven Norman.

Christina Englund säger att hon redan i morgon förmiddag kommer att besöka platsen tillsammans med byggnadsnämndens ordförande Rolf Colling för att med egna ögon se vad det handlar.

– När det gäller uppställning av en husvagn till exempel får man med markägarens godkännande stå 3-4 veckor. Står man längre klassas det som permanent byggnad och då behövs bygglov och strandskyddsdispens. Vi är också intresserade av att titta på toaletten, som kan vara en byggnads- och sanitär fråga.

Christina Englund säger också att de vill komma i kontakt med bussägaren och markägaren så snart som möjligt.

Det snabba agerandet från kommunens sida glädjer Sven Norman.

– Det är precis som det ska vara och det är bra att det sker så fort som möjligt.

Mer läsning

Annons