Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bror-Eric i högform i Hassela

/
  • Bror-Erics sommartal fick en annan karaktär än de tidigare. Han matchades av Hasse Persson och greppet blev lyckat. Arrangören Karl Åkerblom på väg upp på scen för att hylla tillsamamsn med Anders Åhslund t.v.
  • Bergsjöfödde trubaduren Kurt Dahl tillhör den krympande skara som ser till att den svenska visskatten från Carl-Mikael Bellman till Carl-Anton fortfarande kan avlyssnas live.
  • – Så här är min bild av Anita Ekberg när hon blev Fröken Sverige 1951. Vilken sex appeal redan när hon var 20 år, säger Bror-Eric lyriskt.

Det blev en småfräck, rolig och fascinerande timme på Hasselagården. Allkonstnären och humoristen Bror-Eric stod ju på scenen.

Annons

Han vägrade sommartala rakt upp och ner. Han ville ha och fick radions Hasse Persson som intervjuare. Det var klokt. Bror-Eric kunde inte fladdra ut i helt otyglad frihet.

Mycket är skrivet och ventilerat om Hälsinglands mest kände folklige konstnär. Risken för upprepningar av gammal skåpmat fanns där. Men den fällan undvek radarparet Persson/Bergqvist. Hittills okända kapitel i 66 - åringens liv kom fram.

Till exempel återblickarna från ungdomsåren i Skara och dekoratörsjobbet på Domus. Bror-Eric lärde då känna en viss Bert Karlsson som höll till hos konkurrenten Hemköp på andra sidan torget. Samma andars barn förenades av en tillfällighet.

Vi fick veta att hans drömmodell förblir en dröm. Många kurviga kvinnor har stått modell i Bror-Erics ateljé i Bjuråker kyrkskola. Men bystdrottningen Anita Ekberg, lyckades han inte fånga in. Han fick nöja sig med att måla av ett fotografi.

Mer läsning

Annons