Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brinnande engagemang för Maskrosbarn

/

– Jag hade inte varit den jag är, och jag hade inte haft de insikter som jag har idag ifall jag inte hade arbetat med Maskrosbarn, säger Therese Eriksson.

Annons

Sex år har gått sedan Therese Eriksson tillsammans med sin klasskompis Denise Madsen påbörjade sitt projektarbete som döptes till Maskrosbarn. Då ville de rädda hela världen, idag ger de ungdomar möjlighet till ett nytt liv.

Therese Eriksson planterar penséer i små krukor när vi träffas. Det är drygt en vecka kvar tills lägerverksamheten ska starta på den gamla campinganläggningen i Sörfjärden. Rummen är iordninggjorda och välkomstskylten står på sin plats.

– Jag ville hitta en plats i Hälsingland där vi kunde ha vår lägerverksamhet. Jag har tillbringat alla mina somrar hos min farmor i Jättendal, jag känner en trygghet här, säger Therese Eriksson.

Maskrosbarn är en ideell verksamhet som vänder sig till ungdomar som växer upp med missbrukande eller psykiskt sjuka föräldrar. I dag är organisationen väl etablerad och fyra personer arbetar heltid med verksamheten. Förra året träffade personer från föreningen totalt 4 000 elever och 2 500 vuxna i samband med föreläsningar. Alla som arbetar i föreningen är mellan 20 och 30 år och har själva växt upp med missbrukande eller psykiskt sjuka föräldrar.

– Man tror att ingen förstår ens problem och att ingen annan har liknande problem. Men så är det ju inte. När vi är tillsammans får vi möjlighet att prata med varandra om problem som vi har hemma, jag tror att identifikation är väldigt viktigt för ungdomarna, säger Therese Eriksson.

Läs hela reportaget om Therese Eriksson och Maskrosbarn i måndagens HT.

Mer läsning

Annons