Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bringstalärare till motoffensiv

/

Utemiljön kring Bringstaskolan och Gläntans förskola är förstklassig. Naturen inpå knutarna. Generöst med lekplatser för barn i alla åldrar. Stora möjligheter till sport och friluftsliv året runt.
Personalen sågar förslaget att flytta över till Backens skola.

Annons

– Vi blev förvånade att det överhuvudtaget funderats i de här banorna. Några fördelar för verksamheten kan det omöjligt bli. Möjligen ser man en liten ekonomisk vinst, säger fritidspedagog Carina Ersson och förskollärare Susanne Forslin.

– Att förvandla asfaltsytorna runt Backens skola till en levande utemiljö blir dyrt. Det kan ändå inte ersätta den harmoniska och säkra miljö vi har idag.

Grundskollärare Mona Jonsson har arbetat på skolan sedan den startade. Närheten till naturen är unik och inspirerar till uteaktiviteter.

Carina Ersson och Susanne Ersson berättar att lekplatserna förbättras ständigt och förses med nya inslag. Arbetet sker med gemensamma krafter.

Både Bringstaskolan och Gläntan fungerar mycket väl. Trångboddheten gör sig påmind ibland men kan hanteras anser de.

Rektor Karin Larsson argumenterar i samma riktning som sina medarbetare. Utemiljön är pedagogisk och närheten till naturen en stor tillgång.

Som skolledare fick hon indikationer på att det arbetades med en ny plan. Hon ombads att undersöka vilka investeringar som krävdes för att driva en förskola med tre avdelningar på Backens område.

 

Mer läsning

Annons