Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boerje Bohlin kan tvingas till avbön

/
  • Lärarförbundets ordförande Britt-Marie Stenström kritiserar det hon anser vara svepande formuleringar på ett offentligt möte.– Du misskrediterar en hel yrkeskår.
  • Boerje Bohlin vill vänta med att gå i svaromål tills han lämnat sitt skriftliga och fullständiga svar till Lärarförbundet.– Det skickar jag i veckan, säger han.

Nordanstigs lärare kräver att Boerje Bohlin ber dem om ursäkt.

Lärarförbundets styrelse riktar skarp kritik mot utbildningsnämndens S - ordförande, som påstått att han vill kasta ut oengagerade lärare.

Annons

Händelsen som fått en hel lärarkår att gå i taket inträffade under ett föräldrarådsmöte på tisdagskvällen den 4 maj i Fröstuna skola i Jättendal. Mötet samlade föräldrarepresentanter och lärare från samtliga skolor i kommunen.

Det var var när resonemanget gled in på betydelsen av lärarnas engagemang och kompetens som Boerje Bohlin fällde de nu välkända och mindre smickrande orden om kommunalt anställda pedagoger.

–Det finns lärare som jag vill lyfta ut i morgon dag. Men som politiker har jag inte befogenhet att göra det.

Bohlins uttalande blev det enda som diskuterades på vägen hem. De följande dagarna råddet nästan upprorsstämning i lärarrummen. Facket kontaktades och eftersom reaktionen var så massiv måste fackförbundet agera.

På dagen en månad efter händelsen skickar Lärarförbundet ett brev adresserat Boerje Bohlin, utbildnings - och kulturnämnden. Ordföranden Britt-Marie Stenström skriver att styrelsen blev mycket förvånad och upprörd över yttrandet från skolornas högste chef.

Mer läsning

Annons