Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blomsterträdgård för alla

/

Humlorna bland de stora rosa rosenbuskarna surrar, vattnet pårlar i den konstgjorda bäcken som rinner genom trädgården. Marie Sundin i Gräsåsen utanför Hassela bjuder in till öppen trädgård.

Annons

Tidningen Land anordnar varje år Öppen Trädgård runt om i Sverige. I Hälsingland hade man möjlighet att besöka en privat persons trädgård på söndagen. Det var Marie Sundin utanför Hassela som bjöd in allmänheten till hennes stora trädgård.

– Jag har hållit på i ungefär 15 år med trädgården. Den blir nog aldrig klar. Jag började med lite odlingar i pallkragar, sen har det växt för varje år, berättar Marie Sundin.

Hemma i hennes trädgård finns det nog något som tilltalar alla. Det är många perenner, rosor och små buskar. Längs staketväggen odlar familjen grönsaker i pallkragar. Jordgubbarna lyser röda och smultronen är på god väg att mogna.

– Jag har alltid haft ett stort intresse för att hålla på i trädgården. När vi köpte huset fanns det en väldigt fin trädgård här, så det var bara att ta vid och fortsätta, säger Marie Sundin.

Mer läsning

Annons