Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilbingogeneral i Bergsjö sätter punkt

/
  • Allan Möller tillhör Bergsjö IF:s trogna funktionärskader. Han spelade i A -laget på sextio - och sjuttiotalen och blev sedan lagledare. Men det är som omutlig och skicklig bingogeneral han mött den största beundran..
  • Allan Möller och föreningskollegan Aina Lööw besätter ett av försäljningsborden. Bergsjöväninnorna Ann-Britt Hammar och Astrid Ahlén förser sig med brickor.
  • En kvart före spelstart ringlade kön in på dansrotundan där bingobrickorna säljs.
  • Elsa Persson, t.v och Ing -Lill Jonsson, är goda grannar i Bergsjö. De förenar nytta med nöje. När uppdraget i rotundan är klart går de upp i serveringen för att spela.
  • Koncentration i bilen. Astrid Ahlén, närmast kameran, och Ann-Britt Hammar, hoppas kunna signalera bingo.
  • I pausen blir det anstormning till korvkiosken där Bergsjö IF:s  Maria Sundman, t.v, och Malin Fagerström, har laddat upp med kokt korv, bröd och tillbehör.

Bergsjö IF:s pålitlige bilbingogeneral mönstrar av.
Allan Möller har varit den borne organisatören som med fast hand hållit i tömmarna för idrottsföreningens kassako.
– Vad hade Trimavallen varit idag utan alla frivilliga krafter som jobbat med vår avgörande inkomstkälla, funderar han.

Annons

Onsdagen den 17 augusti gick finalen för sommarsäsongens femton spelkvällar i Bergsjöparken. 450 spelare satt i de parkerade bilarna eller inne parkens serveringslokal. Kvällens team hade sålt över 1300 brickor och vinstplanen var toppad.

Men det var också slutackordet för mannen som under många år dragit det administrativa lasset och sytt ihop trådarna. Alla övertalningsförsök är förgäves. Allan Möller har bestämt sig. När redovisningen för 2011 är klar lämnar han även över ansvaret och tackar för sig.

– Det har varit stimulerande och entusiastiska medarbetare har gjort bördan lätt. Redovisning och personalplanering har jag med mig sedan tiden på Eon, säger 66 - årige Allan Möller.

Ett stort återkommande arrangemang kräver att medlemmar ställer upp och bidrar. 70 medlemmar fördelas på olika kvällar i hans upprättade arbetsschema. Alla är intrimmade på sina uppgifter.

Mer läsning

Annons