Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjöverkstad fördubblade styrkan

/
  • Hela styrkan samlad. Från vänster Jim Åsund, Gnarp, Håkan Norrby, Jättendal, Janne Svensson, Bergsjö, Anders Hjelm, Bergsjö och Oskar Eriksson, Gnarp.
  • Dagens bilmodeller är packade med elektronik . Att laga blinkersystemet i backspegeln är ett pilljobb för Janne Svensson.
  • Håkan Norrby från Jättendal är jämnårig med chefen Janne. Fram till 2004 jobbade han på Citroenverkstaden i Hudiksvall.

2010 blir ett märkesår för självlärde entreprenören Janne Svensson, 48 år, i Bergsjö.
I hans bilverkstad jobbar nu fyra heltidsanställda reparatörer.
Omsättningen klättrar mot sju miljoner kronor.
Han bolagiserar firman och bygger ut.

Annons

– Jag känner att vi hamnat på vår rätta nivå. Inte alltid så bra att växa för snabbt. Med fem man inklusive mig själv i verkstaden går det att skapa det samspelta team som krävs, reflekterar Janne Svensson och fortsätter:

– Två generationer bilreparatörer härinne ger en bred kunskap..

I dagarna är det exakt tjugo år sedan dåvarande ensamföretagaren Janne Svensson flyttade från Vattlång och köpte Torbjörn Svenssons fastighet vid Bergevägen. Bussar, lastbilar och traktorer trängdes på uppdragslistan på den tiden. Idag är verkstadshallen dimensionerad för fordon med tjänstevikt under 3,5 ton. Namnet bussverkstad försvinner följdriktigt i det nya bolagsnamnet.

Sticker ut som den största enheten i den småskaliga bilverkstadskarta som täcker Nordanstig. Gnarp undantaget, är det firmor med högst en anställd.

Jus nu förbereds övergången till ett enmansbolag. När den är klar börjar bygget av den kundmottagning, värd namnet, som hittills saknats.

MER PÅ WEBBEN

Mer läsning

Annons