Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjögården: nio frågor får svar

/

Ove Wallberg och Stefan Haglund fortsätter ifrågasätta köpet av Bergsjögården. Monica Olsson bemöter detta och fastslår bland annat att det inte blir kommunpraxis att föreningar på obestånd får stöd.

Annons

Kommunens köp av Bergsjögården, som flyttats mellan dagordningarna i kommunala fora, har blivit interpellationsärende. Nio frågor vill de båda liberalerna få svar på, och ordföranden i kommunstyrelsen, KS, Monica Olsson, (S), besvarar nu interpellationen.

Hon konstaterar bland annat att köpet av Bergsjögården ger kommunen tillgång till lokaler som behövs för exempelvis skolans verksamhet, och som med andra kommunfastigheter administrerar Nordanstigs Bostäder driften, medan verksamheten ska handhas av förening.

Interpellanterna undrar om kommunen kan tvingas betala ut årligt underskottsbidrag eller ta över verksamheten om Bergsjögården inte bär sina kostnader? Detta anser KS-ordföranden vara en rent hypotetisk fråga.

Vem som ska betala den renovering som pågår, bland annat för att uppfylla brandskyddskrav, är okänt enligt Monica Olsson, som betonar att det i alla händelser inte är kommunen som ska stå för notan.

Okänt var även tillsynsprotokollet, varför det inte fanns med i beslutsunderlaget.

Monica Olsson klargör att köpehandlingarna inte ska undertecknas förrän pågående åtgärder är färdigställda och hon slår fast att köpet inte innebär praxis att föreningar med ekonomiska problem får bidrag.

Kommunfullmäktige röstade 28 november 2011 igenom köpet, köpesumman är 600 000 kronor.

Mer läsning

Annons