Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjöföretag gick omkull. Stred mot NCC

Följderna av en ekonomisk tvist med byggkoncernen NCC fick PC Plåt & Montage i Gränsfors på fall.
– Vi gick miste om nästan en och en halv miljon. Hämtade oss aldrig och tvingades till slut begära oss i konkurs. Det känns för jäkligt, säger delägaren Patrik Lind.

Annons

Bolaget försattes på måndagen i konkurs av Hudiksvalls tingsrätt. Åtta anställda berörs, inklusive ägarna Patrik Lind och Conny Alsgren. I februari i år blev tio montagearbetare uppsagda i ett försök att rädda företaget.

NCC var huvudentreprenör när LKAB investerade i nya kolsinterverk. PC Plåt & Montage anlitades då de hade samarbetat året innan när Kostaverket i Sundsvall byggdes. Uppdraget i Kiruna var så omfattande att företaget koncentrerade alla resurser dit.

Första åren flöt gnisselfritt. Men i slutskedet när PC Plåt utfört nödvändiga extra arbeten på löpande räkning utanför det kontraktsbundna avtalet, då uppstod problem. NCC ville inte betala fakturorna på totalt 2,2 miljoner kronor. Hävdade att arbetsmomenten inte beställts.

Efter förlikning utbetalades dock 800 000 kronor.

Patrik Lind ser stora möjligheter att företaget kan fortsätta i andra ägares regi.

– Vi saknar inte sysselsättning. Vi är ute och bygger både ishallar och ladugårdar. Vi är till exempel tillfrågade när den nya inomhusarenan i Vetlanda ska uppföras, säger han.

 

Mer läsning

Annons