Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjö fylls av dansare och skoterförare

/
  • Patrik Nordström, Oskar Jernberg, Gustav Arnesson, Thea Arnesson, Simon Fahlqvist och Hampus Åström är några av dem som ordnar skotertävlingen på Kyrksjön på lördag.

Dansparad och snöskotrar på sjön är nya inslag på årets upplaga av Bergsjödagen.

Annons

På Kyrksjön har Oskar Jernberg och hans vänner i Watercross Nordanstig placerat ut bojar och en stor flytande träramp. Det är lördagens tävlingsbana där 25 skoterförare ska tävla i att ta sig runt snabbast.

– Farsan har alltid haft skoter så vi blev också intresserade. Vi ville göra något roligt till Bergsjödagen och då blev det en watercrosstävling, säger Oskar Jernberg.

Egentligen ville de köra redan förra året men då drog tillstånden ut på tiden. Nu har de fått alla godkännanden de behöver och även några sponsorer. Dykare och två flottar kommer att finnas på plats för att hissa upp skotrar från botten. Till skillnad från vattenskotrar sjunker nämligen snöskotrar lätt.

– Drömmen var att ha 15 åkare men när 25 hade anmält sig var vi tvungna att sätta stopp. Det har blivit mycket större än vi hade kunnat föreställa oss, säger han och berättar att några kommer ända från Dalarna och Norrbotten.

Kommer ni kunna locka folk från Storgatan ner till sjön?

– Ja, det kommer ju att höras och märkas att vi är här, säger Oskar som hoppas att tävlingen ska bli ett stående inslag under Bergsjödagen.

Nytt för i år är att Bergsjödagen arrangeras av Bergsjö IF. Det har inneburit mycket jobb för de fem personerna i arbetsgruppen.

– Det är mycket att göra och stressigt ibland men också väldigt kul, säger kanslisten Ann-Britt Hammar.

Hon beskriver arrangemanget som en viktig hemvändardag som bidrar till gemenskap och att man får upp ögonen för allt som händer på orten.

– På reaktionerna vi fick när vi tog över Bergsjödagen märker vi att alla här tycker att det är en viktig och rolig dag.

Mer läsning

Annons