Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankanställda tillbaka på jobbet

/
  • De anställda på banken i Gnarp är tillbaka på jobbet efter rånet. – Vi är på banan igen, det känns viktigt att återta kontrollen över kontoret och ingen tycker att det är obekvämt att vara tillbaka, säger kontorschefen Niclas Södergren.

De anställda på Handelsbanken i Gnarp är nu tillbaka på jobbet. En vecka har nu gått sedan två män rånade banken på 800 000 kronor.

– Vi är glada att vara tillbaka på banan igen men det är klart att vi känner en viss stress, säger kontorschefen Niclas Södergren.

Annons

I fredags var alla tre ordinarie personal tillbaka i arbetet igen. Då hade de en person med som backup utifall någon inte skulle orka jobba men personen behövde aldrig användas och under måndagen var de tre anställda själva med arbetet igen.

De skyltar som suttit uppe sedan förra veckan där man ber de som besöker banken att inte tala med personalen om rånet är borttagna. Frågorna har ändå inte varit många men några frågar hur vi mår, säger kontorschefen Niclas Södergren.

De två anställda i kassan känner sig inte helt bekväma med att prata om händelsen men Gustav Westberg som jobbade då rånet inträffade säger att han ändå mår bra idag och att det är skönt att börja jobba igen. Han tycker också att banken har ordnat det väldigt bra med psykologhjälp efter händelsen.

De 800 000 kronor som hittats i en av de misstänktas lägenhet har lämnats tillbaka till banken men rånet har satt sina spår hos de anställda och pengarna hämtades därifrån så fort som möjligt.

– Vi begärde hämtning ganska snabbt, vi tycker inte om att ha kontanter här längre, säger Niclas Södergren. De fick med sig nästan allt vi hade. Nu har vi bara pengar här så att vi klarar oss, vill någon ha mer så beställer vi det.

De väntar nu på ett slags elektroniskt kassavalv som beställdes innan rånet. Valvet är säkrare eftersom ingen på kontoret kan öppna det.

Niclas Södergren är också väldigt lättad över att polisen gripit de två nu misstänkta männen.

– De har gjort ett otroligt bra jobb, men rånarna gjorde det också väldigt lätt för polisen. Första misstaget var ju att de rånade en bank med sin egen bil och det andra misstaget att de åkte hem till sig själva efteråt.

Mer läsning

Annons