Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bageri får anmärkning

/
  • Per-Ola Wadin ska se till så miljökontorets påpekanden åtgärdas.

Lindhs Bageri har inte åtgärdat tidigare påpekade brister. Nu kräver Norrhälsinge miljökontor bättring – annars blir det föreläggande vid nästa inspektion.

Annons

Bageriet inspekterades den 17 juni. På nio punkter har Norrhälsinge miljökontor funnit brister, bland annat saknar öppna fönster insektsnät, en port sluter inte tätt mot golvet, vilket ökar risken att skadedjur tar sig in, och vispmaskinen flagar av färg. Dessutom påpekas att det är allmänt slitet och att material bättre bör klara den fuktiga miljön. Även ventilationen behöver åtgärdas. Flera punkter har uppmärksammats vid tidigare inspektioner, åtgärdas de inte får bageriet förelägganden vid nästkommande inspektion.

Byggnaden, som varit ålderdomshem, byggdes om till bageri 1975. Nuvarande ägare, Per-Ola Wadin, tog över 2001, och har sedan dess bland annat lagt nya golv i större delen av bageriet:

– Jag vill inte skylla ifrån mig, men efter förra inspektionen diskuterade vi bland annat vispmaskinen. Jag kommer att be om ett förtydligande.

– Insektsnät är redan inköpt, och vi ska sätta en list på den där porten. Och så ska jag diskutera med dem om ventilationen.

Är det dags för renovering?

– Byggnaden är över 80 år, det är slitet, men en helrenovering skulle bli mycket kostsam. Det enda jag kan göra är byta ut successivt. Jag har även tittat på möjligheten att bygga nytt, och på lokaler på andra platser, bland annat i Sundsvall, men det är inte aktuellt. Nybygge är för dyrt – och jag vill behålla företageet här på orten.

– Jag vill också framhålla att det är bra att få förtydligat vad som inte fungerar, och även bra att kunna peka på och få personal att förstå allvaret också.

Mer läsning

Annons