Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backens elever bjöd på svängig Grease

/

En nostalgisk tripp tillbaka till 50-talet, till brylcremen, rock'n'roll och tonårsdrömmar – det är vad musikalen Grease bjuder på. I Backens elevers uppsättning blir nostalgitrippen en svängig feel good-upplevelse.

Annons

Scenen på teatern i Mellanfjärden har förvandlats till skolan Rydell High. Vi befinner oss i slutet av 50-talet. På skolan går killgänget T-birds, med ledaren Danny Zuko (Anna Johansson) och tjejgänget Pink Ladies, med ledaren Rizzo (Malin Gjersvold). När de börjar sitt sista år dyker den nya flickan Sandy (Elise Svensson) upp på skolan, som redan har lärt känna Danny under sommaren då de haft en romans. De är intresserade av varandra, men Danny vågar först inte visa det för sina kompisar. Efter ett år fyllt av trubbel, kärlek och svek är det skolavslutning på Rydell. Både Danny och Sandy har förändrats, men känslorna finns kvar...

På scenen är det skinnjackor, jeans och vida kjolar, brylcreme och tuperat hår som gäller. Och inte minst mycket musik. Det är en medryckande uppsättning där eleverna bjuder på övertygande sånginsatser och en spelglädje som smittar av sig på publiken. Kanske missas det någon liten replik, men det förtar inte helhetsintrycket av en svängig och sevärd musikal. Man går hem med ett leende på läpparna, nynnandes på de gamla godingarna från Grease. Ska man anmärka på något så är det att mikrofonerna glömdes så att publiken kunde höra vad som sades bakom scenen. Fast publiken roades nog mest av detta.

Lärarna som har varit med är producent Ritha Salo Palm (producent), Therese Burman och Lillemor Hogebrandt. För musiken ansvarade Hans-Erik Hall och för ljud och ljussättning Micke Bergqvist.

Mer läsning

Annons