Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Avveckla Iggesund helt"

/
  • Styrkeledare Stig Jonsson i Hassela hoppas att bantningen blir tillfällig. Han tycker att Norrhälsinge räddningstjänst istället ska överväga att ta bort en deltidkår helt.

– Min personliga uppfattning är att man borde avveckla en deltidskår helt och hållet istället för att dra ner bemanningen på tre stycken. Antingen borde deltiden i Iggesund eller Hudiksvall komma ifråga.

Det hävdar brandförman Stig Jonsson i Hassela.

Annons

Deltidskåren i Hassela fick i veckan information om förslaget av cheferna på Norrhälsinge räddningstjänst. Beskedet var att Hassela får klara sig med en styrkeledare och tre brandmän. De blir alltså en man kort och kan inte initialt genomföra rökdykning. Stig Jonsson och hans kolleger förespråkade en annan lösning men de är inte förvånade att det blev så här.

– Räddningsledningen fick ett direktiv från politierna att inte lägga ner någon deltidskår. Det är väl bekant att det ett känsligt beslut. Närmast omöjligt när det är val nästa år.

Stig Jonsson förstår därför att man inte tar steget fullt ut men tycker samtidigt att det är lite fegt. Det krävs bara en deltidskår med full styrka på fem man som back up till heltiden i Hudiksvall anser han.

– Försvinner deltidskåren i Hudik eller Iggesund frigörs resurser så att heltidskåren kan gå tillbaka till full beredskap dygnet om. Och inte som nu reduceras till tre man nätter och helger.

 

Mer läsning

Annons