Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avhoppade brandförmän i Hassela går tillbaka

/
  • Magnus Axlund, Hassela, går inte tillbaka som brandförman. Delvis beroende på att nya chefsjobbet på Plyfa slukar mycket av hans tid.
  • Stig Jonsson förlänger uppdraget som brandförman året ut. Men kommer aldrig att acceptera att tjänstgöra om man inte kan utföra den allra viktigaste uppgiften,livräddning.

Hasselaborna kan andas ut. Åtminstone året ut.
Tre brandförmän, Stig Jonsson, Lars Höglund och Michael Högdahl river uppsägningen och går tillbaka i tjänst. Den fjärde, Magnus Axlund, slutar, men får en ersättare.

Annons

Under återstoden av 2010 behåller utryckningsstyrkan bemanningen 1 brandförman och fyra brandmän. Alltså full aktionsradie för rökdykning/livräddning.

Det är Nordanstigs kommuns fullmäktige beslut att tillskjuta 280 000 kronor i extra pengar för resten av 2010 som räddar kvar den femte brandmannen i de fyra beredskapsgrupperna.

– Därför går vi med på att köra året ut. Blir det återgång till miljö - och räddningsnämndens ursprungsbeslut att dra ner till 1 + 3 slutar vi tvärt. Vi har räddningschefens ord på att vi kan minimera uppsägningstiden, understryker Stig Jonsson.

Brandförman Magnus Axlund återvänder inte. Från denna vecka är han efter tio år före detta deltidsbrandman. Också brodern Joakim lägger av.

– Beredskapspassen hade kommit lite i tidskonflikt med mitt nya jobb på Plyfa. Så när chockbeskedet om en nerdragning anlände rådde ingen tvekan för min del. Självfallet kommer jag att sakna kamratskapet och sammanhållningen, summerar han.

Mer läsning

Annons