Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets första julmarknad

/

Trängsel, glögg och gediget hantverk bjöds det på under årets första julmarknad. När Ersk-Mats gården öppnade julmarknaden på lördagen hade de första besökarna redan väntat en bra stund.

Annons

Parkeringsplatserna på de omkringliggande ängarna fylldes snabbt under förmiddagen. Årets första julmarknad på Ersk-mats gården lockade som tidigare år många besökare. I år var det rekord i antalet utställare, 76 bord fanns det i byggnaderna och på gräsmattorna runt gården.

– Vi har nästan fått använda skohorn i år. Inne hade vi inte fått plats med ett bord till. Ska vi ha fler utställare nästa år får det bli utomhus, säger Boerje Bohlin, ordförande för Ersk-Mats gården.

Adventskransar, tomtar i all dess slag och stickade vantar är lite av det som finns på utställarnas bord. Micke Isacsson och Cina Sundling är marknadsutställare som återkommer år efter år. Små och stora, mjuka och hårda tomtar ryms på deras bord. Blandat med lite ätbart som till exempel knäckklubbor.

– Det här är en jätte trevlig marknad i en härlig miljö. Och det är årets första julmarknad för vår del, säger Cina Sundling.

Elly Jonsson har precis gjort ett av dagens fynd, ett hjärta av björk som hon ska pynta husvagnen med till jul.

– Det är lagom stort så det passar bra i husvagnen, säger hon och visar björkhjärtat.

Hon besöker gärna marknaden och tycker att atmosfären på den gamla gården gör sitt till en lyckad marknad.

– Visst hade det kunnat få vara lite snö på backen också. Men med rullrån, glögg och en varmkorv så är jag nöjd sen, säger Elly Johansson.

Mer läsning

Annons