Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anthony från Skokloster, sålde Hasselahuset och köpte Minimaskin

/
  • Anthony Torstensson tog över Minimaskin för en månad sedan, och har börjat förändra utbudet i butiken, bland annat finns redan några fyrhjulingar på plats, och mer ska det bli, lovar han.

Kurvorna har mest pekat nedåt i bygden och det är lätt att tro att det ska fortsätta så. Men, så dyker inflyttare som Anthony Torstensson upp, och liksom vänder upp-och-ner på hela diagrammet!

Annons

Det är definitivt inte någon hemvändare som numera styr och ställer på Minimaskin. Även om Anthony Torstensson delvis vuxit upp i Hälsingland, så var det i Bollnäs, och inte i Nordanstig. Dessutom är han faktiskt född i Uppsala, har varit egen företagare i Upplands Bro och har bott i stockholmstrakten, senast i Skokloster, i större delen av sitt vuxna liv.

– Det började med att vi husvagnssemestrade hos bekanta som flyttat upp för åtta år sedan. Sen köpte vi hus i Hasselatrakten och åkte upp allt oftare. Till sist sa vi: om vi flyttar till Nordanstig behöver vi ju inte åka emellan så mycket.

De sålde huset i Hassela, köpte ett halvrenoverat hus i Ungrik,och sambon - som är lärare - har fått jobb i Njurunda. Anthony själv är glad att han kunder rädda Minimaskin från nedläggning. Sedan fem år tillbaka driver han dessutom emballageföretaget JAPAC med några kompisar, och om allt går som planerat ska tillverkningsdelen i JAPAC flytta hit.

– Vi letar efter lämpliga lokaler, cirka 1000 - 1500 kvadrat, och jag tror inte det ska vara omöjligt att hitta något nära E4, tänker Anthony, som fått massor av positiva reaktioner redan, och det är just nu, för att använda ett slitet uttryck, full fart framåt. Och han tror fler skulle flytta hit om de visste mer om platsen.

– Nordanstig måste marknadsföra sig bättre. Och ordna litet mer möjlighet till aktiviteter under sommarhalvåret för barnfamiljer och ungdomar. Anthony är full av idéer och har själv funderat på om han på något sätt kan bidra:

– Jag pratar mycket med ungdomar, vi får väl se vad det går att göra med tiden...

Mer läsning

Annons