Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Wallner lämnar politiken – vill bli polis

/

Anders Wallner, från Bergsjö, lämnar politiken.
Miljöpartiets partisekreterare vill i stället bli polis.
– Mitt förstahandsalternativ är att söka in till polishögskolan. Det har jag länge haft som tanke att göra efter politiken, säger han till DN.

Annons

I en intervju med DN berättar Anders Wallner att beslutet har växt fram under en lång tid. Redan 2001 kom tankarna när han var nere och demonstrerade i Göteborg under EU-toppmötet.

– Jag upplevde för första gången att jag inte kände mig trygg av polisens närvaro. Jag hade vänner som blev slagna. Då föddes tanken på hur viktigt det är med en bra poliskår med olika erfarenheter. Och när jag studerade internationell migration i Malmö var vi på studiebesök hos polisen och fick lära oss om polisens mångfaldsarbete. Det är krafter som jag vill vara med och stötta, säger han till tidningen.

På måndag börjar ansökningsprocessen till Polishögskolan.

– Jag har vänner som är poliser som tycker att det är kul att jag ska söka, men säger att man ska vara beredd på att man inte kommer in på första försöket. Blir det inte det så, blir det något annat. Jag har fler tankar så framtiden ser spännande ut och full av möjligheter, säger Anders Wallner.

32-årige Anders Wallner är född i Bergsjö och har bott i Hudiksvall. Han har varit Miljöpartiets partisekreterare sedan 2011.

Anders Wallner lämnar sin post i samband med kongressen nästa år.

Läs också: Blev inte minister, men hyllar Alice Bah Kuhnke

Läs också: Wallner: "Jag har längtat efter en Prideparad i Hudik"(Premium)

Mer läsning

Annons