Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambassadören hyllades av Bergsjö

/
  • Ungdomarna stod i kö för att gratta OS-hjälten. Nu väntar man bara på Myhrereffekten i Hasselapisterna.
  • Andreé Myhrer fortsätter att tävla för sin hemmaförening.  Peter Eng, är en stolt och lucklig ordförande i Bergsjö Hassela Alpina IF
  • Blommor, presenter och ovationer. André´Myhrer var kung för en dag i Bergsjö
  • Nordanstigs obestridlige ambassadör 2010. Alla vill hylla och krama hjälten från Vancouver. Sällan har fullmäktigeordföranden Yvonne Kardell slösat så med lovorden.

Bergsjö öppnade hela famnen mot sin bronshjälte.
André Myhrers triumffärd nådde Bergsjögården. Där svängde det lika häftigt som i slalompisterna. Coverbandet Why Not välkomnade med en purfärsk hyllningslåt i rocktempo.

Annons

När Bergsjöborna beskrev sina känslor för Myhrerpojken från Bjåsta, ja då haglade superlativen:

– En praktgrabb. En helyllekille. Ett föredöme för våra ungdomar. En tvättäkta hälsing. Ödmjuk och chosefri. Bäst när det gäller.

Festföremålet sken som en OS - medaljör ska göra. Tog senare fram gitarren, förenade sig med husbandet och rev av "Johnny bee good."

Alla talare beskrev nagelbitandet hemma i tevesoffan, som förlöstes i glädjevrål. Och hur de av hela sitt hjärta unnade honom denna framgång.

– Du är en pärla för bygden, tyckte kommunfullmäktiges ordförande Yvonne Kardell.

Kommunalrådet Stig Eng och skolpolitikern Boerje Bohlin påminde båda om hur långt man kan komma med en okuvlig vilja. Också i en liten ort, där det inte alltid är så förspänt. Med stöd från familjen och från duktiga ideellt arbetande föreningsledare då går det.

De "gamla" instruktörerna i Hasselabacken, Peter Eng och Robin Lind, kunde sträcka på sig. Utan deras tidiga insatser i slutet av nittiotalet hade inte André Myhrer stått på pallen i Vancouver.

– Nu väntar vi bara på Myhrereffekten. Vi har väldigt många aktiva ungdomar idag i Bergsjö Hassela Alpina, men det finns plats för fler i Hasselabackarna, reflekterar de.

Nästa anhalt för André blir klubbstugan i Hassela. Där har han inte varit sedan i julas. Räkna med att besöket är efterlängtat.

– Föreningen ska fira honom för framgången. Alla våra ungdomar längtar efter att få träffa honom. Och så gillar han att vara en bland alla i gänget, säger Peter Eng.

Mer läsning

Annons