Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla välkomnas i Nordanstig

/
  • Familjen Roos har nyligen flyttat från Kiruna för att bosätta sig i Gnarp.
  • Börje och Elaine Engström blev glada när de fick inbjudan till en inflyttningfest i Nordanstig.
  • Ingemar Jigbrandh har flyttat från Värnamo för att bo närmare sina barn och barnbarn i Bergsjö.
  • Haninge har bytts mot Bergsjö för Ulla Johansson Einerot och Helge Johansson.

På tisdagskvällen var det inflyttningsfest för alla nya invånare i Nordanstig.
– Våra nya invånare ska få en positiv bild av kommunen, säger Monica Olsson (S), kommunalråd.

Annons

Varje år flyttar ungefär 450 personer till Nordanstig. De nyinflyttade bjuder kommunen in till en inflyttningfest varje år, traditionen har funnits sedan 2004. I år hade ungefär 80 personer tackat ja till buffé och underhållning på Bergsjögården. Börje och Elaine Engström flyttade förra hösten över kommungränsen från Hudiksvall och bosatte sig i Malungen.

– Det var väldigt roligt att få den här inbjudan, vi känner oss lite mer som nordanstigsbor nu, säger Elaine Engström.

Ulla Johansson Einerot och Helge Johansson lämnade Stockholmsförorten Haninge när de blev pensionärer.

– Vi tittade på hus här i trakten och vi blev fast direkt. Det är väldigt vackert här i bygden och det är bra huspriser, säger Ulla Johansson Einerot.

De bor i Bergsjö och trivs väldigt bra. De uppskattar inbjudan till inflyttningsfesten och hoppas att de ska lära känna fler som bor på orten.

– Det är toppen att det här anordnas. Än så länge har vi lärt känna de som bor på vår gata och en del genom middagar med PRO, säger Ulla Johansson Einerot.

Under året har det även flyttat in nya kommuninvånare som har haft en längre bit att åka med flyttlasset. Familjen Roos gjorde en lång resa för att bosätta sig i Nordanstig, de flyttade nyligen från Kiruna till Gnarp.

– Det är för mycket vinter och för mörkt i Kiruna. Och skulle vi ändå flytta så kunde vi lika gärna flytta långt också, säger Katarina Roos.

Maken Miakel Roos har släkt i kommunen och de trivs bra med sitt nya hus i Gnarp. En av anledningarna till att de valde att flytta är att barnen ska få flera valmöjligheter när de blir större.

– Jag funderar på att läsa till journalist eller grafisk design nu. Och barnen kommer att få fler valmöjligheter här, säger Katarina Roos.

Mer läsning

Annons