Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgjägare anmäld för jaktbrott

En jägare har polisanmälts för jaktbrott efter att ha skjutit två älgar på mark som förvisso ingår i jaktvårdsområdet mannen tillhör, men där jakträtten tillhör andra personer.

Annons

Det handlar om en medelålders Gnarpsbo, som förra söndagen polisanmäldes för att ha fällt två älgar den 11 januari och släpat bort dem från skottplatsen med snöskoter.

– Han har retat upp hela viltvårdsområdet. Det är mycket upprörda känslor i byn - alla undrar om det verkligen får gå till så här? undrar ordföranden i Gnarps östra viltvårdsområde, Henrik Hübenette, som är den som gjort polisanmälan i viltvårdsområdets namn.

– Han hävdar att han skjutit älgarna på sin mark. Skottplatsen ingår i viltvårdsområdet, men tillhör en annan markägare. Vårt viltvårdsområde är uppdelat i fyra jaktlag och han är medlem i ett av dessa, men marken han jagat på ingår inte i det jaktlaget. I princip har han ju stulit två älgar från ett annat jaktlag, anser Henrik Hübenette, som hoppas polisutredningen kommer att räta ut frågetecknen i denna delikata fråga.

Mer läsning

Annons