Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alf Bohlin slutar som ordförande

/
  • Karin Snell från Jättendal klev direkt in i styrelsen för Nordanstisg företagarföreing. Till vardags driver hon en egen besöksanläggning och jobbar som trädgårdskonsult
  • Karin Snell från Jättendal klev direkt in i styrelsen för Nordanstisg företagarföreing. Till vardags driver hon en egen besöksanläggning och jobbar som trädgårdskonsult
  • – Ett år till sen får det räcka. Alf Bohlin deklarerar att han ser slutstationen för sin resa som lokomotiv i företagarföreningen.
  • Handlaren och fastighetsägaren Börje Lindblom är veteran i företagarföreningen. Och har alltid synpunkter.
  • Färska  medlemmar i företagarföreningen är Gihja Fjällberbg och Kajsa Benett, relativt nyblivna restaurangägare i Harmånger
  • Eva Eriksson Brusell leder valberedningen som ska hitta en ny ordförande lagom till årsmötet våren 2011.

Valberedningen i Nordanstigs Företagarförening har exakt ett år på sig att skaka fram en ny ordförande.

59 - årige Alf Bohlin från Jättendal gav församlingen det lätt chockartade beskedet på årsmötet igår:

– Ett år till sedan får det vara finito för min del.

Annons

Den före detta ICA - Handlaren med rötterna i Norra Norrland har sedan 2005 varit synonym med företagarföreningen i Nordanstig. Han har lyft fram den till ett av länets mest aktiva och medlemsintensiva . Men också en entusiast känner när risken finns att bränslet börjar sina.

– Fantastiska år som har gått fort när man har haft roligt. Men snart är det dags att det blåser in nya friska vindar och att det ställer sig en ny kapten på skutan, förklarar Alf Bohlin.

Att fortsätta slentrianmässigt är inte Alf Bohlins likör. Valberedningens ordförande Eva Eriksson Brusell lyckades dock manövrera så att han rent formellt valdes om som ordinarie styrelseledamot för två år med möjlighet att avsäga sig efter halva tiden. Ordförandemandatet sträcker sig endast ett år framåt.

Många av de 60 medlemmarna på Bergsjögården såg därmed en möjlighet att han skjuter på avgången till 2012..

– Alf Bohlin har sagt att han ska lägga av de senaste två åren. Jag är inte övertygad att det blir så när det kommer till kritan, bedömde Lars Gradin.

Men Alf Bohlin stor fast vid sin ståndpunkt när han kommenterade utspelet efter att mötesordföranden Richard Brännström klubbat av kvällen möte.

Mer läsning

Annons