Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkeri anmäler minsta incident

En av Sten Olofssons Åkeris chaufförer klämde ett finger när han lastade på Homo Återvinningscentral i Jättendal.
Nu genomförs en utredning om arbetsolycka.
– Lika bra att anmäla och ha ryggen fri, säger Sten Olofsson.

Annons

Ägaren till åkeriföretaget har bestämt sig för att i fortsättningen vara överdrivet noggrann i sina kontakter med myndigheter. Så när han fick rapport om en smärre incident i Jättendal fredagen den 12 augusti tvekade han inte. Allt rapporteras hädanefter till Arbetsmiljöverket.

– Vi fick på pälsen en gång när vi anklagades för att inte ha anmält ett fall. En medarbetare kunde misstänkas ha inandats gasångor. Läkarundersökningen på sjukhuset visade att han var fullt frisk och inte påverkats. Då såg vi ingen anledning att gå vidare med en utredning om ett tillbud, förklarar Sten Olofsson.

Delsboföretaget lärde läxan och rapporterar nu allt. Obehaget att bli tillskriven försummelse vill ägaren inte uppleva igen.

Händelsen den 12 augusti var helt odramatisk. Lastbilföraren kunde utan problem sätta sig vid ratten och köra vidare. Körningarna till och från "Homotippen" sker dagligen enligt avtal med kommunen.

Sten Olofssons Åkeri AB har nio stycken tunga fordon. Samtliga utgår från Iggesundsgaraget eftersom merparten av transporterna sker på E4:an.

Mer läsning

Annons