Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ådahl lockade på Älvstagården

/

Gårdsfesten på Älvstagården brukar locka hundratals besökare. Så även i år när bröderna Ådahl var det stora dragplåstret på scenen på lördagskvällen.

Annons

– Det har nog varit kring 400 besökare här nu på dagen. Och det verkar som om det kommer flera nu när Ådahl ska gå på scenen, säger Carina Ersson knappt en timme innan bröderna ska gå på scenen. Och allt fler bilar parkerar på den stora åkern nedanför Älvstagården.

Det är flera olika kristna församlingar i bygden som för tredje året anordnar en stor gårdsfest på Älvstagården i Jättendal. Dagen och kvällen var full av aktiviteter för hela familjen. De allra flesta barnen passade på att få en ansiktsmålning, prova på att leka i hoppborgen och snurra på chokladhjulet. Bland annat så underhöll Chapter two från Hudiksvall och Gunilla Thunström med flera från scenen utomhus och den stora scenen inne på logen.

– Vi får en trevlig dag tillsammans. Och vi föreningar får även möjlighet att visa vad vi står för. Vi får ett sätt att umgås på, vi behöver inte bara sitta i kyrkbänken tillsammans. Jag tror att den sociala biten är väldigt viktig, säger Carina Ersson.

Under dagen kunde man även söka upp en präst för att samtala eller besöka smedjan där man kunde få ett andrum från vardagen. För att få i hop dagen krävdes arbetsinsatser från drygt 30 personer. Ett arbete som Carina Ersson uppskattar.

– Det är många småsaker man ska tänka på för att det ska gå i hop. Det är väldigt roligt att vi från församlingarna kan samarbeta kring en sådan här dag och vi har trevligt tillsammans under tiden.

Tankarna att bröderna Ådahl skulle spela på gårdsfesten kom fram under planeringsmötena. Och sedan var det någon som kontaktade dem.

– Vi sa att det vore roligt om de kom hit och ville spela. Många av oss har ju lyssnat på dem en del. Och så visade de sig att de var lediga och kunde spela i kväll så det är jätte roligt, säger Carina Ersson.

Mer läsning

Annons