Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

61-åringen död efter brand

/

(UPPDATERAD 22/01 10.23) Bergsjöbo hittad död efter lägenhetsbrand. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att lägenheten var rökskadad och att det slutat att brinna.

Annons

Räddningstjänsten och ambulansen kallades till en misstänkt brand i ett radhus i centrala Bergsjö under torsdagseftermiddagen. Larmet kom från en person som hade känt röklukt från bostaden och som sett att fönsterrutorna var svarta.

När räddningstjänsten anlände efter larmet halv fyra på torsdagseftermiddagen gick rökdykare direkt in i bostaden och fann då en man liggande död i rummet.

Lägenheten var rökskadad, dock brann det inte med öppna lågor. Enligt räddningstjänst på platsen hade det pyrt länge, men inte fattat eld.

Mannen som bor i lägenheten låg död där inne. Enligt ambulanspersonalen kan han ha varit död ett längre tag. Samma slutsats kom polisens tekniker snabbt fram till när de gjorde en första observation av den svårt brandskadade kroppen.

Det finns inget som tyder på brott i nuläget. Branden kan ha orsakats av en lampa som fallit ner och antänt tyg, eller av en cigarett.

Mannen, en 61-årig Bergsjöbo, ska nu obduceras.

Mer läsning

Annons