Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

48 timmars filmmaraton i Hassela

/
  • Isabell Berg, Jenny Westin och Johanna Sundin arrangerar filmmaraton på 48 timmar på påsklovet.

25 filmer på 48 timmar. Högst troligt är det ingen av ungdomarna som kommer att lyckas hålla sig vaken och se alla filmer på Hasselas filmmaraton.

Annons

Ungdomsrådet i Nordanstig arrangerar ett filmmaraton på 48 timmar under påsklovet i Hassela. Tisdag eftermiddag till torsdag eftermiddag rullar filmerna efter varandra på Hasselagården.

– Det finns filmer för alla åldrar och det är blandade genrer, säger Johanna Sundin.

När den andra filmen Jalla Jalla började på tisdags eftermiddagen var det knappt 15 ungdomar som bänkade sig för att se filmen. Men man räknande med att flera skulle komma framåt kvällen och natten.

– Många kommer nog och går. Man ser de filmer som man är intresserade av, säger Kristina Källström-Gernes, ungdomssamordnare.

Ungdomar från hela kommunen får komma till Hassela och se på film. Extrabussar är insatta för att så många som möjligt ska kunna vara med.

– Vi funderade på om vi skulle vara i Bergsjö eftersom det finns en riktig filmsal där. Men det är viktigt att vi även sprider aktiviteterna för de unga till alla orter, säger Kristina Källström-Gernes.

Ungdomsrådet har sökt pengar från Gävleborgs regionala ungdomsfond för att bland annat köpa in fika. Och till största delen är allt arbete för att få till dagarna gjort av de unga själva. Ett par föräldrar ställer upp under kvällarna och hjälper till exempel till med att byta film.

– Vi kom på den här idén så vi ungdomar skulle få något att göra och att ungdomar inte bara skulle gå ut och supa, säger Isabell Berg.

– Vi brukar hänga hemma hos varandra och se på film. Då tänkte vi att vi skulle kunna träffas så här i stället, säger Johanna Westin.

– Nu kan vi sitta upp och se på film länge och så får vi vara lite i fred också, säger Jenny Westin.

Ungefär sex veckor har tjejerna arbetat med att få till ett filmmaraton på 48 timmar. De har samlat in filmer och satt i hop de i en lämplig ordning.

– Det har varit väldigt mycket att göra. Speciellt när man har skolan att sköta också och det tar tid, säger Johanna Sundin.

– Det är bra på ett sätt att vi får fixa allting själva och att inte kommunen gör det åt oss. För nu får vi som vi vill ha det. Men det är klart att det blir jobbigt när vi måste göra allting själva, säger Isabell Berg.

Sannolikheten är stor att det blir filmmaraton igen i Hassela av något slag, i alla fall enligt tjejerna.

– Vi kan gärna göra något liknande igen, säger alla tre instämmande.

Mer läsning

Annons