Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring nära drunkna i Vadeån

/

En Bergsjökille var hårsmånen från att drunkna på söndagseftermiddagen.

Ett gäng fotbollsungdomar hade sökt sig till Vadeån, kilometern norr om idrottsplatsen. Paniken var nära innan han drogs upp på land.

Annons

Tillbudet skedde några minuter innan klockan två på söndagen. Grabbarna hade kickat boll på Trimavallen innan de via elljuspåret tog sig till Pipsvea, ett tidigare mycket frekventerad badplats.

Vad 17-åringen inte kände till var att det djupt direkt i ån. Han blev skräckslagen. Kompisarna lyckades dra upp honom på berghällen. Han hade slukat mycket vatten, hade svårt att andas och man ringde SOS Alarm.

– Han hoppade i trots att han inte kunde simma. Nu är han omtöcknad och vill bara sova, berättar en kompis som återvände till idrottsplatsen

Ambulansen och räddningstjänsten i Jättendal larmades fyra minuter före två. Ambulansen fick parkeras vid Trimavallen och besättningen springa till fots till den otillgängligt belägna badplatsen.

Då var samtidigt brandmännen på väg mot Trimavallen med sitt terränggående ekipage. Ambulansbåren fraktades upp längs Bålleberget och sen ner mot Pipsvea.

Efter 40 minuter återvände räddningsstyrkan med den unge mannen på en bår. Enligt ambulansbesättningen han kvicknat till och den akuta faran var över. Ynglingen fördes till Hudiksvalls sjukhus.

Mer läsning

Annons