Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Ynglingar bröt sig in i Oscarsborg

Så var natten i Hälsingland.

Annons

Lokalt:

Polisen rapporterar om en lugn natt i Hälsingland. Det har inte heller kommit några larm om olyckor eller bränder.

I går kväll fick polisen rycka ut till Oscarsborg i Söderhamn för att hjälpa tre 17-åriga pojkar som klättrat upp på fästningen och inte kunde ta sig därifrån.

Väder:

Kusten: Först soligt, men senare på dagen ökad molnighet västerifrån och 20-25 grader. Vind omkring väst och mest svag.

Inlandet: Först chans till en del sol, men under eftermiddagen mulnande västerifrån följt av något regnstänk. 18-24 grader. Nordvästlig vind, växlande.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Dagens pollenprognos

Sverige:

Moderaterna byter inriktning på sin integrationspolitik och ska prata mer om kostnaderna för migrationen – som ett led i att locka tillbaka väljare från Sverigedemokraterna.

Invandringen har sedan efterkrigstiden genererat en samhällsvinst på 900 miljarder kronor, enligt en rapport som tankesmedjan Arena idé presenterar i Almedalen i dag.

Internationellt:

Grekland missade deadlinen för att betala tillbaka 1,5 miljarder euro till den internationella valutafonden, IMF. Landet har nu en obetald fordring och kommer inte kunna få några nya lån förrän fordringen är betald.

Två franska soldater som tjänstgjort i Burkina Faso har stängts av efter att de anklagats för att ha begått sexuella övergrepp mot minderåriga.

Minst 141 personer omkom när ett militärflygplan av typen Herkules kraschade i ett bostadsområde i Indonesien på tisdagen.

Sport:

Sverige vann finalen efter stor dramatik mot Portugal i U21 EM i fotboll. Matchen stod 0-0 efter full tid och 0-0 efter förlängningen. Matchen fick avgöras på straffar. Stor matchhjälte blev målvakten Patrik Carlgren som räddade två straffar.

USA klara för final efter 2-0 mot Tyskland i fotbolls VM. I natt avgörs finalmotståndaren som blir vinnaren mellan Japan och England.

Kultur:

Att njuta av en riktigt spännande deckare under sommaren är perfekt avkoppling. Här är de bästa deckarna att läsa.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla redaktion@helahalsingland.se. Tips tas även emot på 0650-35555.

Följ oss:

Facebook: helahalsingland.se

Sofia Forell

Jan-Arne Bäckström

Mer läsning

Annons