Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Körde grovt rattfull – blev av med körkortet

Så var natten i Hälsingland.

Annons

Lokalt:

Polisen stoppade en man som körde grovt rattfull i Ljusne under natten. Mannen förlorade körkortet.

Över 2500 elkunder i Hälsingland drabbades av strömavbrott under stora delar av söndagen. Sent på kvällen fick alla tillbaka elen.

Väder:

Halvklart till mulet och på dagen regn eller skurar här och var, 14-18 grader. Sent under eftermiddagen risk för åska. Växlande vind.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Dagens pollenprognos

Sverige:

För första gången på tre år är Alliansen större än det rödgröna blocket i Svensk väljaropinion, visar en sammanvägning av de största opinionsmätningarna som Novus gör för SR Ekot.

Polisen spärrade av Serenadgatan i Lindängen i Malmö, sedan ett bombliknande föremål hittats utanför en matbutik.

Internationellt:

Greklands banker hålls stängda i dag och ett uttagstak ska hindra grekerna från att tömma valven. Men turister kommer fortsättningsvis kunna använda bankomatkortet fritt.

Piloten och två passagerare omkom när ett mindre flygplan störtade i ett hus sydväst om Boston i USA. Huset tog eld och blev helt övertänt, men de boende lyckades ta sig ut.

Sport:

Den amerikanske löparen Justin Gatlin är en stark medaljkandidat på friidrotts-VM i Peking i augusti. I går vann han 200 meter vid de amerikanska mästerskapen. Gatlin sprang i mål på 19.57, vilket är den femte snabbaste tiden i världen någonsin.

Kultur:

Vad får knorren kosta? Missa inte vår serie i fyra delar om spänningen mellan kultur, pengar och politik. Första delen handlar om politik och folklighet. Hur folklig ska konsten vara när folket betalar?

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller mejla redaktion@helahalsingland.se. Tips tas även emot på 0650-35555.

Följ oss:

Facebook: helahalsingland.se

Sofia Forell

Jan-Arne Bäckström

Mer läsning

Annons