Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många poliser har slutat efter omorganisationen – nu kan den rivas upp

/

Polisens omorganisation skulle föra poliserna närmare medborgarna. I stället har många poliser sagt upp sig på grund av oro. Nu avslöjas att delar av den stora organisationsförändringen kan komma att rivas upp.

Annons

Det var första januari 2015 som 21 polismyndigheter slogs ihop till en. Lovorden från myndigheten var stora – polisen skulle bli mer effektiv och komma närmare medborgarna. Men under året har omorganisationen fått kraftig kritik, både intern och externt.

– Tidigare har man pratat om att sluta, men nu har man slutat att prata och i stället tar man väskan och går. Bara i Hälsingland har vi två som har gått till socialtjänsten. Andra har börjat på Migrationsverket och Kustbevakningen. Och de som har gått till Migrationsverket tjänar mycket bättre i dag – trots att man har samma statliga arbetsgivare, säger Andreas Löfstrand, Polisförbundets ordförande i Gävleborg.

Läs också: Polisens fackordförande kritiserar nya organisationen

Tidningen Publikt som ges ut av fackförbundet ST avslöjade på fredagen att delar av polisens stora omorganisation kan komma att rivas upp. I höstas tillsattes nämligen en projektgrupp som skulle utvärdera omorganisationen och nu har ett utkast till deras slutrapport skrivits. Det utkastet har Publik kommit över och där framträder en oroande bild av förhållandena inom polisen.

Det konstateras att cheferna drunknar i administration, att det är svårt att veta vem som ska göra vad och att det är oklart vem som egentligen får fatta beslut.

Dessutom har ledningarna för lokalpolisområdena varit underbemannade. Enligt förslaget ska de få utse biträdande chefer och bygga upp egna kanslier.

– Det har vi sett hela tiden. De behöver någon som kan gå in i deras ställe och avlasta dem, annars har vi snart ett antal chefer som är långtidssjukskrivna, säger Andreas Löfstrand.

Läs också: Poliser har fått nog – skriver egna brev till politikerna

Kristina Holgersson, lokalpolisområdeschef i Hälsingland, har en annan syn på saken:

– Jag känner inte att vi är underbemannade. Däremot har vi svårt att rekrytera tillräckligt med unga poliser till Hälsingland, eftersom de ofta är etablerade på andra orter redan när de går på polishögskolan och kanske inte är så benägna att flytta på sig. Det är något vi måste försöka råda bot på. Men vi har fantastisk personal och vi gör ett bra jobb i Hälsingland.

Frågan om kanslier med biträdande chefer är ingen stor grej, tycker Kristina Holgersson:

– Jag har inga problem att ta in personal om jag behöver hjälp, det gör jag hela tiden. Vi är ett lokalpolisområde som jobbar tillsammans. Jag har mina gruppchefer som planerar verksamheten, jag har kommunikationsstöd och HR-stöd runtomkring mig. Jag har absolut ingenting att klaga över.

Läs också: Aggressivt klimat leder till hot: "De skrämmer folk till tystnad"

Trots att så många har valt att sluta är Andreas Löfstrand inte enbart negativ till omorganisationen.

– Det är positivt att vi har fått en ny ledning på polisområdesnivå. Vi känner att vi blir lyssnade på där och att de vill att vi ska bli fler. Nu är det dags att ledningen på nationell nivå också börjar lyssna.

Kristina Holgersson tycker att den nya organisationen måste ges mer tid innan den går att utvärdera.

– När man gör en reform så kan den inte från dag ett sätta sig ordentligt, det är naturligt. Det är Sveriges största statliga myndighet som går ihop, klart det kommer ta en tid innan allt sätter sig. Det finns inget konstigt i det. Jag vill föra in en annan vinkel på det här – i vilken omorganisation blir det inte rörigt? Så känner jag.

Hon har förståelse för kollegor som känner oro och att organisationsförändringen har tagit mycket kraft, men trots det anser hon att polisens arbete i Hälsingland fungerar bra.

– Fortfarande när medborgarna ringer så kommer vi, fortfarande utreder vi deras ärenden. Och det är väl det allra viktigaste.

Mer läsning

Annons