Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män stal guld för 65 000

Polisen söker efter två män som har stulit guldsmycken i flera städer. Både Bollnäs och Hudiksvall har drabbats.

Annons

Redan på tisdagen utsattes Guldsmed Peterson i Bollnäs för stöld, männen stal då ett guldhalsband som var värt 15 000 kronor. På onsdagsförmiddagen hade Guldfynd i Hudiksvall påhälsning av tjuvarna, där stals fyra guldkedjor, till ett sammanlagt värde av 50 000 kronor.

Det var vid 16.30-tiden på tisdagen som de två männen kom till Guldsmed Peterson och visade sig intresserade av halsbandet. Männen försvann inom kort från butiken och på filmerna från övervakningskamerorna syns det att en av männen snabbt stoppade halsbandet i fickan.

Dagen efter, på onsdagen fortsatte de båda männen stöldturnén. Vid 11-tiden kom de till Guldfynd i Hudiksvall. Där bad de att få se på olika guldhalsband, men när det blev dags att betala hade de bara euro och sa att de skulle gå till en bank och växla. Sedan männen lämnat butiken upptäckte butikspersonal att det saknades fyra guldkedjor, till ett sammanlagt värde av 50 000 kronor.

– Vi tror att det rör sig om planerade stölder. De åker till olika städer och försvinner sedan de stulit varor. Om någon sett männen eller något fordon och kan tipsa oss vore det värdefullt, säger polisinspektör KåGe Pettersson, som vill varna butiker som säljer guld och andra föremål:

– Får man besök av någon eller några som inte talar svenska och ursäktar sig med att man måste gå och växla euro på banken innan man betalar, kan det finnas anledning att vara extra vaksam.

Mer läsning

Annons