Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magoperation måste göras om efter miss

Magnus Johansson från Söderhamn fick sin tarm roterad under magoperationen. Han plågades sedan i fem dagar av tarmvred innan operationen måste göras om.
– Det är på grund av det här som det tagit så lång tid för mig att komma tillbaka, säger han.

Annons

I april förra året drabbades Magnus Johansson av en kraftig blödning. Det visade sig att orsaken var tarmcancer. Operationen gjordes på Hudiksvalls sjukhus i slutet av augusti.

Efter operationen fick han inte igång magen. Han upplevde smärta, illamående och kräkningar.

– Det var några kämpiga dagar. Dagen efter operationen fick jag blodförgiftning. När de sedan skulle röntga mig, försökte de få i mig två liter vätska, men det gick bara ner en liter. Jag låg bara och skrek för det gjorde så ont.

När operationen gjordes om, upptäcktes att tarmen blivit roterad när den skulle anslutas till en stomi (påse på magen). Nu konstaterar chefsläkare Lars-Göran Holtby att det gav en vårdskada och landstinget har gjort en lex Maria-anmälan.

– Det var förstås inte bra att de gjorde fel och jag förstod det inte heller, säger Magnus Johansson. På sjukhuset sa de att det brukar kunna bli så här. Det var först när chefsläkaren från Gävle ringde som han sa att de hade gjort fel.

Magnus Johansson blev sammanlagt kvar tre veckor på sjukhuset efter den första operationen. Efter två veckor hemma måste han åter läggas in på sjukhuset. Den gången blev han kvar där 1,5 vecka på grund av en varbildning i operationsområdet.

Mer läsning

Annons