Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yrkestrubadurer gav doftfri konsert

/

Yrkestrubadurerna Stefan Olsson och Billey Shamrock gästade på onsdagskvällen Kolsvedjastugan. Där blev det en doftfri underhållning av musik och humor, där publiken uppmanades att inte ha parfym på sig med den enkla anledningen att Stefan själv är allergisk.

Annons

Många ser det som en självklarhet att inte ta med sig pälsdjur i offentliga lokaler, eller att röka inne då man tänker på allergiker. Stefan Olsson som är överkänslig mot parfym kom då på idén att ordna en doftfri konsert. Och så blev det när trubadurerna sjöng och spelade i Kolsvedjastugan på onsdagskvällen.

Lokaltrubaduren Stefan Olsson sjöng och spelade tillsammans med trubaduren Billey Shamrock, som var på besök från Stockholm. Till sin hjälp hade de också 12-åriga Emma Svensson som sjöng och spelade egna låtar och Kristina Olsson som sjöng och spelade flöjt.

Under kvällen bjöds det på både egna och andras visor, historier och en del humoristiska inslag. Låtar av bland andra Cornelis Vreeswijk, Lars Winnerbäck och Anna Bergendahl framfördes. Däremellan spelades och sjöngs många egenskrivna låtar bland annat en duett av Stefan och Kristina Olsson - Kärlek så rosenröd. En kärlekslåt från den skiva de håller på att spela in.

Mer läsning

Annons