Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westan logistik tar över virkestransporter

Det blir en ny aktör på transportmarknaden som tar över virkestransporterna för Holmen Skog i Härjedalen. Westan logistik är de som konkurrerat ut hälsingeåkerierna Sten Ferms transport i Korskrogen och Skogsbilen i Delsbo. Men Westan logistik äger inga egna lastbilar!

Annons

Med Westan logistiks inträde på marknaden skapas nya förhållanden för transport av rundvirke i vårt område. Tidigare har det varit renodlade lastbilsåkerier som skogsbolagen skrivit konrakt med för att få ut virket ur skogen och fram till industrierna. Men Westan logistik har ett annat koncept.

– Det här är inget åkeriägt företag utan det drivs av före detta tjänstemän från Reaxcer (före detta Härjelast och Jämtfrakt), berättar Peter Westlin i företagsledningen.

Företagsidén är att som transportledare teckna avtal för uppdrag inom Jämtland och Härjedalen. Men företaget äger inte enda lastbil.

– Vi kommer att leja in bilar allteftersom för att kunna fullfölja uppdragen, säger Peter Westlin.

För att fullfölja kontraktet med Holmen skog inom Svegsdistriket, vilket börjar gälla den 1 september i år, räknar företaget med att leja in 10-talet bilar från åkare inom området.

Ett av dessa åkerier är Göranssons åkeri i Färila. Ägaren Curt Göransson är en av styrelseledamöterna i Westan logistik.

Mer läsning

Annons