Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viskväll i Sidskogen

/
  • 300 människor lockades till Sidskogens dansbana på onsdagskvällen då viskväll med allsång anordnades. De som inte fick plats på dansbanan tog plats på filtar och stolar bakom.

Dansbanan i Sidskogen, Järvsö, firar 101 år. På onsdagen samlades 300 personer för en viskväll med allsång och skönsång i julikvällen som levererade fantastiskt väder.

Annons

Kvällssolen lyser över dansbanan i Sidskogen och bakom den glittrar Sidskogssjön. Efter succén med dansbanans 100-årsjubileum förra sommaren följer Skogens bygdegårdsförening upp kvällen genom att anordna en viskväll även denna sommar.

– Vi vill lyfta fram och bevara visor och musik från byarna häromkring. Dessutom kommer det bli allsång. Musikerna och artisterna som spelar här ikväll kommer från Järvsö med omnejd, säger Kristina Kylin, initiativtagare och arrangör.

Årets gästartist är Barbro "Lill-Babs" Svensson. Hon ser framemot kvällens framträdande och berättar att Sidskogen är hennes barndomsmarker.

– Ikväll ska vi bara ha det mysigt. Det kommer bli en riktig myskväll, det syns på hela atmosfären här, säger hon och pekar ut över människorna som trivs på sina filtar i gräset.

På den lövade scenen sitter och står spelemännen. Repertoaren för kvällen innehåller både äldre och nya visor.

Kristina Kylin har nu stigit fram på scenen och tar ton. Visan "I min stuga" ekar genom granarna och ut över Sidskogssjön. Det är en förtrollande sommarkväll.

Mer läsning

Annons