Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt läger för tonåringar

/
  • Ulrika Nordlund från Ungdomsmottagningen instruerar åttondeklassare från Stenhamre hur spänningar i kroppen kan lösas upp med hjälp av massage på varandras ryggar.
  • Ungdomen har mycket att tänka på i sin vardag. Ulrika Nordlund talade bland annat om kost och motion.
  • Stenhamreleverna har tillbringat tre skoldagar vid vandrarhemmet i Hovra. Ett så kallat sant-läger där grupperna svetsats samman.
  • Ryggmassage är skönt konstaterar Ninni Andersson. Filip Hedqvist är den som utför densamma med mjuka händer.

Tonåringar har det tufft i sin vardag. Det var något som slogs fast när den tredje Sant-veckan genomfördes med högstadieelever från Ramsjö, Los och Stenhamre i Hovra. Under annorlunda studiedagar har samlevnad, alkohol, narkotika och tobak stått i centrum.

Annons

SANT-lägren har pågått under tre veckor i grupper där elever under tre annorlunda dagar vardera fått information och lära sig mer om samlevnad, alkohol, narkotika och tobak. Vandrarhemmet i Hovra har varit centrum för verksamheten.

Den här veckan är det Stenhamreskolans 26 elever från 8B som samlats . Där har de diskuterat relationer och härskartekniker, men också självkänsla och självbild. Plus sexrelationer. Polis och alkohol- och drogsamordnare har samtalat med ungdomen gällande droger, brott och straff samt tobak.

Ett kapitel där det diskuterades flitigt gällde sömnens betydelse för hälsan. Likaså kostens betydelse.

Eftermiddagspasset ägnades bland annat åt massage. Kvällspasset bestod av en spännande "frågelåda" där man fick svar på det mesta. Kvällen ägnades också åt dans.

Under tredje dagen skedde en skriftlig utvärdering med lärare.

Mer läsning

Annons