Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ha vårt rockkafé!

/
  • Emilia Raiskio, Shaya Kaumer och Therese Johannessen har anordnat välgörenhetsbalen för att hjälpa Inferno efter inbrottet i december och för att ett rockkafé ska kunna bli verklighet i lokalerna.

Uppklädda i 1600- och 1700-talsinspirerade kläder, och gärna iförda mask, välkomnas Ljusdalsborna till välgörenhetsbal för rockbutiken Infernos överlevnad och för starten av ett rockkafé.

Annons

Planerna på att öppna ett rockkafé slogs sönder när någon bröt sig in på rockbutiken Inferno och stal varor för över 160 000 kronor. Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin och Anna-Maria Pehrsdotter Miguel har nyligen öppnat sin butik efter inbrottet, men framtiden är oviss.

På lördag håller Ljusdalstjejerna Emilia Raiskio, Therese Johannessen och Shaya Kaumer en välgörenhetsbal för Inferno på Stadt.

På frågan varför de anordnar balen kommer svaret direkt.

- För att vi vill ha vårt rockkafé! Vi vill ha ett ställe där vi kan hänga på kvällar och helger, för det finns inga andra ställen att vara på i Ljusdal, säger Shaya.

Maskeradbalens tema är 1600- och 1700-tal, med högtidlig klädsel och gärna mask.

Alla är välkomna till Inferno för att skapa eller beställa en egen mask. Där finns redan flera masker att inspireras av, gjorda av allt från badrumstapet till gamla trosor, sammet och glitter, döskallar och fjärdrar.

Tjejerna tror att det kommer mycket folk på lördag, Ljusdalsborna gillar udda grejer och att klä upp sig.

Om det blir något rockkafé beror på hur välgörenhetsbalen går på lördag.

Mer läsning

Annons