Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värnar om den enskilde

/

Omsorgen om den enskilda människan och diakonins stöd till utsatta människor är en prioriterad fråga för Centern i Färila, som också betonar musikens viktiga roll.

Annons

Centern i Färila gör inga större förändringar inför årets kyrkoval. Ett nytt namn på listan är Ulla Lundberg, men Per-Ove Eriksson finns kvar som partiets toppnamn.

– Vi har av tradition en mycket bra musikverksamhet i Färila. När nu Lennart Eng slutar gäller det att arbeta för att bibehålla minst samma verksamhet som tidigare, säger Per-Ove Eriksson.

För att lyckas med det gäller det att engagera människor så att de besöker kyrkan.

– Vi vill satsa på barn och ungdomar. Vi jobbar också för jämställdhet för att stimulera både kvinnor och män att arbeta i kyrkan. Diakonins stöd till utsatta är en oerhört viktig insats, säger Per-Ove Eriksson.

Men skiljelinjerna är inte så stora när det gäller kyrkopolitiken i Färila.

– Nej, här jobbar alla för kyrkan. De partipolitiska skillnaderna har nästan helt försvunnit. En öppen demokratisk folkkyrka med miljöprofil är något som alla kan ställa sig bakom, menar Per-Ove Eriksson.

Men för att klara av en omfattande verksamhet så krävs en god ekonomi.

– Vi har väldigt många byggnader i pastoratet och det kostar stora pengar i drift och underhåll. Vi har gjort oss av med några men fortfarande är kostnaderna höga. Kanske kan ett samarbete hjälpa till att sänka kostnaderna. Det är svårt med ekonomin, men hittills har det rullat på, säger Per-Ove Eriksson.

Det låga valdeltagandet i kyrkovalet är något som bekymrar politiker från alla läger. Det har hittills varit svårt att engagera folk, både när det gäller att gå till valurnan och till det kyrkliga arbetet.

– Det ska bli intressant att se vilket resultat det blir då 16-åringarna den här gången får en möjlighet att rösta, säger Per-Ove Eriksson.

Mer läsning

Annons